Czy ktoś niepowołany może uzyskać dostęp do mojego konta w Serwisie elektronicznym Kasy Stefczyka?

W usłudze bankowości elektronicznej Kasy Stefczyka wykorzystano szereg rozwiązań, dzięki którym korzystanie z usługi jest bezpieczne. Są to:

  • indywidualny login i hasło użytkownika do Serwisu elektronicznego Kasy Stefczyka;
  • wprowadzanie jednorazowego hasła SMS (wymagane nie rzadziej niż raz na 90 dni) podczas logowania do Serwisu elektronicznego Kasy Stefczyka;
  • indywidualny Kod PIN do Aplikacji mobilnej lub logowanie do Aplikacji mobilnej za pomocą wybranych, indywidualnych cech biometrycznych takich jak: charakterystyczny układ twarzy lub odcisk palca (ta opcja logowania jest dostępna tylko na urządzeniach mobilnych posiadających czytnik linii papilarnych);
  • indywidualne hasło do Serwisu telefonicznego;
  • klawiatura ekranowa, która ogranicza możliwość podejrzenia wpisywanego loginu i hasła przez osoby trzecie (chroni przed oprogramowaniem rejestrującym każdy znak wpisywany z klawiatury);
  • zasada oddzwaniania do użytkownika na podane przez niego w placówce Kasy Stefczyka numery kontaktowe;
  • dzienny i miesięczny limit przelewów;
  • jednorazowe hasła SMS do autoryzacji wybranych logowań i potwierdzania operacji/transakcji;
  • blokady dostępu;
  • obrazek bezpieczeństwa (antyphishingowy);
  • weryfikacja behawioralna;
  • szyfrowanie transmisji – wszystkie czynności, od momentu wejścia na stronę logowania aż do wylogowania, są zaszyfrowane;
  • wygasanie sesji – następuje po 5 minutach w przypadku braku aktywności użytkownika w Serwisie elektronicznym Kasy Stefczyka lub Aplikacji mobilnej. Przed wygaśnięciem sesji wyświetla się komunikat informujący o możliwości jej przedłużenia bądź wylogowania. W przypadku wygaśnięcia sesji wymagane będzie ponowne zalogowanie do Serwisu elektronicznego Kasy Stefczyka bądź do Aplikacji mobilnej;
  • blokowanie możliwości korzystania z serwisu elektronicznego jednocześnie z więcej niż jednej sesji. W przypadku zalogowania na tego samego użytkownika w drugiej sesji, użytkownik zostanie automatycznie wylogowany z systemu.
powrót